Så bakar du en bra tårta

Det är inte bara utbildade proffsbagare som kan baka en fantastiskt god och snygg tårta. Det kan de allra flesta faktiskt göra. Att ha rätt tårtdekoration och tårttillbehör är nyckeln för att lyckas med ditt tårtbak. Det finns väldigt många olika ätbara dekorationer och väldigt bra baktillbehör som gör baket enkelt och smidigt. Du anar inte hur mycket bra grejer det finns att dekorera en tårta med. Bestäm vilken typ av tårta som du ska baka och sedan ser du till att köpa allt du behöver. Tårta är ett vanligt inslag på födelsedagar, andra högtider eller när saker ska firas. Att bjuda på tårta till fika eller som dessert efter maten funkar absolut lika bra. Om du vill bli bra på att baka tårtor är det övning och många tårtbak som kommer göra dig bättre.

Fyllningarna gör hela tårtan

När du har allt du behöver till ditt tårtbak ska du leta reda på ett bra recept. I en tårta är det botten som utgör själva basen. Tårtbotten behöver absolut inte vara rund utan det går bra att göra tårtan i andra former. Att ha en sockerkaksbotten är väldigt vanligt men det går lika bra att göra en tårta på marängbotten eller chokladkaka. När du bakar en tårta vill du inte att tårtbotten ska vara torr när tårtan ska ätas. För att undvika det kan det vara en bra idé att lägga på fyllningen dagen innan den ska ätas. Om botten är basen så är det fyllningarna som göra själva tårtan. Det finns väldigt många fyllningar som går att fylla en tårta med. Planera vilka fyllningar du ska ha. Det är vanligt att en tårta har två fyllningar men det går såklart ha fler. Men se till att fyllningarna passar ihop och kompletterar varandra på ett bra sätt. Du kan ha mousse, mosade bär och krämer som fyllning.

Att dekorera tårtan är ett roligt moment

Att täcka tårtan är nästa steg när fyllningarna är på plats. Du kan täcka en tårta med flera olika saker som marsipanlock, grädde, mousse, smörkräm eller frosting. När du har täckt tårtan kommer det roliga, nämligen att dekorera tårtan. Här är det endast fantasin som sätter gränser. Men innan du börjar med dekorationerna är det bra att ha en tydlig bild av hur du vill att det ska se ut.

Leave a Reply

vogue