Trivsamt café – inredningstips

Driver du café och funderar över hur du på bästa sätt kan skapa en trivsam miljö för dina gäster att inta sin fika? Ibland är det inte mycket som behövs för att inreda en lokal på ett behagligt och bonat sätt.

I den här artikeln hittar du de bästa inredningsknepen för att skapa en skön och härlig cafémiljö!

Grönt är skönt

Ett tips till dig som önskar inreda med naturen som bas är att använda dig av grönt i din inredning av caféet. Du kan med gröna växter och rätt blommor skapa ett grönt paradis som får dina gäster att trivas.

Du kan med fördel använda dig av trä som kontrast till den gröna inredningen och glöm inte bort golvytor. Ett litet hörn i en del av cafét kan till exempel inredas lite extra ombonat med en trendig ryamatta under ett lite lägre träbord och en skön soffa. I den resterande cafélokalen kan du skapa olika kontraster genom att blanda höga gröna växter med mindre krukväxter.

Tänk på ljuset

Belysning är A och O när det gäller inredning där ljuset har en avgörande roll för hur behagligt rummet blir. Det behövs många olika ljuspunkter för att lysa upp en cafélokal på “rätt” sätt. Ljuskällorna ska både skapa härlig stämning och samtidigt vara tillräckligt skarpa för att lokalen inte ska upplevas för dunkel.

Ett vanligt misstag i samband med belysning och inredning är att fokusera på dess praktiska funktion. Lampornas utseende, det vill säga design och form, bidrar också till hur inredningen upplevs generellt i lokalen. Ett smart knep är att välja lampor som på ett helhetligt sätt skapar den känsla du önskar skapa. Det innebär inte att du behöver inreda med samma lampmodell – tvärtom kan du med fördel variera design och form. En avslappnad och trivsam inredning baseras på mjuka former där du gärna kan inspireras av retro och vintage och antik stil.

Helhetligt koncept

En stämning kan på många sätt även förstärkas genom personalens klädkod eller kaffekopparna som används. Därför är det minst lika viktigt att inreda även på ett mer helhetligt sätt där lokalen andas konceptet på alla plan.

Vill du skapa en trivsam och ombonad miljö är tipset att servera kaffe och fika i koppar och fat tillverkade i naturnära material. Du kan enkelt låta naturen bli en del av caféets bullar och bakverk genom att servera med färger som går i toner med trä eller material som till exempel rotting.

Rena arbetskläder är så klart ett måste när caféets gäster tas emot och det är fint att låta personalen bära samma typ av plagg.

Leave a Reply

vogue