Mat på minnesstunden

En minnesstund är ett tillfälle för personer att samlas och minnas den avlidne. Den sker vanligtvis efter en begravning och ger alla en chans att minnas personen som gått bort, och bearbeta sin sorg.

Att planera en begravning och minnesstund kan vara krävande. Genom att ta kontakt med en begravningsbyrå i Stockholm kan du få hjälp med allt detta. Skulle den bortgångne lämnat några instruktioner om hur han/hon önskar att begravningen skulle se ut är detta ett plus. Begravningsbyrån tar då detta i åtanke.

Servera mat på minnesstunden

Det är vanligt att det serveras någonting att äta på minnesstunden. I de flesta fallen är det lite lättare mat, som smörgåsar eller en smörgåstårta, och vissa väljer även soppa som alternativ. Du kan dock välja vad du vill. Ett tips är att det serveras någonting som den avlidne tyckte mycket om. Det är ytterligare ett sätt att komma ihåg personen. Vill du inte servera mat kan det räcka med gott fika istället. En kopp kaffe och kakor, eller kanske en tårta, fungerar lika bra. Du kan då beställa en tårta i god tid om du inte vill baka tårta själv.

Vem ska då laga maten? Det finns flera alternativ. Om du har orken och viljan kan du laga maten, eller fikat själv. Det finns flera tips på maträtter som är enkla att tillaga och som inte tar så lång tid. Men känner du att det inte är något du vill göra kan du anlita någon annan till att göra det. Det finns både cateringfirmor som kan ta hand om det hela, samt restauranger som kan leverera mat. Ett annat alternativ är att du håller minnesstunden i en restaurang, så kan restaurangen servera maten direkt till sällskapet.

Leave a Reply

vogue