Halloween

Halloween är en högtid som firas i slutet på oktober i samband med alla helgons dag. Det här är en tradition som har vuxit sig allt starkare även i Sverige de senaste åren. För att locka fler gäster kan det därför vara en rolig idé att fixa en temakväll på restaurangen där allt går i halloweens tecken. I det här inlägget kommer du att få massor av tips på hur du kan arrangera en riktigt lyckad halloweenkväll på din restaurang.

Utklädnad

Halloween är starkt kopplad till läskiga utklädnader. Det kan vara en rolig grej om personalen har klätt ut sig för att göra temakvällen extra minnesvärd och speciell för era gäster. Det finns många bra Halloweendräkter att välja bland som personalen kan ha på sig. Det kan vara uppskattat om även gästerna har på sig utklädnader, men det behöver inte vara ett måste eftersom alla inte känner sig bekväma med att klä ut sig.

Dekoration

En sak som verkligen kan sätta stämningen för temat är om restaurangen är dekorerad med halloweenpynt. Det finns en hel del pynt du kan köpa som ni kan dekorera restaurangen med. Förutom att du kan köpa dekorationer går det också bra att göra eget. På internet finns det många bra guider på hur du kan skapa ditt egna halloweenpynt. Till exempel girlanger av spöken och blodiga ljuslyktor.

Maten

Sist men absolut inte minst har vi maten. Det finns flera saker ni kan göra för att gå in i halloween temat även när det gäller maten. Du kanske inte kan byta ut hela restaurangens meny. Men ni skulle kunna använda er av pynt och dekorera maträtterna ni serverar så att även maten har ett halloweentema. Det finns till exempel små spindlar i plast du kan dekorera pastan med.

Om du vill kan du också ha en buffé med typiska halloweenrätter. Det finns massor av roliga och smått äckliga rätter ni kan göra. Till exempel blodig pasta, korvar med ketchup så de liknar avhuggna fingrar, ägg som ser ut som ögon m.m. Ifall du är osäker på vilka rätter ni skulle kunna göra finns det en hel del bra tips på internet. Där kan du också få bra tips på efterrätter ni kan göra som följer ett halloween tema. Till exempel tårtor formade som gravstenar, maränger som ser ut som små spöken och små bakelser som ser ut som spindlar. Nästan allt går att göra med ett halloweentema, det gäller bara att vara kreativ.

Leave a Reply

vogue