Matkassen har kommit för att stanna

Från att endast ha funnits ett par företag som erbjuder matkasse till att bli ett givet inslag i många svenskars vardag – matkassen har definitivt kommit för att stanna. Idag har många ett väldigt hektiskt vardagsschema med jobb, skola, familj, fritidsintressen och så vidare. Att slippa handla och planera middagar är ett välkommet inslag som sparar mycket tid i vardagen. Istället får du en matkasse hem till dörren med ingredienser och recept för hela veckan. Dessutom är det en ypperlig chans att testa på nya recept som du kanske aldrig har hört talas om innan.

Hur vet jag vilken matkasse som är bäst?

Det är väldigt individuellt vilken matkasse som passar bäst för dig. Om du har familj har du förmodligen helt andra behov än personen med ensamhushåll. Därför är det en god idé att jämföra olika företag för att hitta en perfekt matkasse för just dig. Det finns till exempel matkassar som är helt vegetariska för dig som endast äter en växtbaserad kost. Du kan även välja familjekassar som fokuserar på mat som passar hela familjen. På Matkassetopplistan kan du smidigt jämföra de största matkassarna i Sverige och komma underfund med vilken som stämmer in bäst på dig och dina behov. Det står tydligt vem det passar för, vilket pris de tar och annan viktig information.

Både privata företag och stora matvarukedjor erbjuder matkassar

Idag finns det en uppsjö av olika matkassar både från de stora matvarukedjorna och andra privata företag. Allt från City Gross till Linas matkasse ger dig möjligheten att beställa hem en matkasse varje vecka. De flesta företagen har en särskild profil som gör att du ska välja dem framför konkurrenterna. En del låter dig välja din egen veckomeny bland flera olika alternativ och ger dig även möjligheten att pausa din matkasse under vissa veckor. En del företag kör på helt vegetariska alternativ. Andra profilerar sig mot de som vill äta mer hälsosamt. Med en tydlig profil blir det lättare att hitta en målgrupp av kunder som kan vara intresserade av att testa en viss kasse.

Har matkassar gynnats av pandemin eller inte?

Så här i pandemitider är det många som vill undvika att gå och handla, vilket i sin tur innebär att efterfrågan på matkassar har ökat. En stor fördel med matkassar är att allt levereras till din dörr under det tidsspann som du har kryssat för. Eftersom många även undgått att gå på restauranger har matkassar gynnats ytterligare av pandemin. Många företag delar därför ut rabattkoder som ger dig rabatt på en eller flera av dina första påsar. Det lockar ännu fler till att testa matkassen för att sedan upptäcka hur smidigt det är. I princip samtliga företag har också anpassat sig efter rådande omständigheter och gör allt för att verksamheten ska vara så coronasäker som möjligt. Det omfattar bland annat strängare hygienregler och att endast ställa maten vid dörren istället för att knacka på när den ska levereras.

Leave a Reply

vogue