Bästa maten till bubbel

Mousserande vin är en av de absolut populäraste vinsorterna. För många är bubbel, i synnerhet champagne, synonymt med festligheter och firande. Många bjuder på ett glas bubbel innan maten, men mousserande viner är även utmärkta att dricka till maten. Här kan du läsa om hur du bäst kombinerar mat och bubbel.

Skaldjur

Skaldjur och ett torrt mousserande vin är en perfekt kombination. Sältan i skaldjuren passar perfekt ihop med ett vin med inslag av citrus. Champagne är den klassiska kombinationen ihop med skaldjur, men även en torr cava fungerar bra. Hos Vinoteket.se kan du beställa prisvärt bubbel som levereras med fri frakt direkt hem till dörren. Där hittar du även lyxigt bubbel till nedsatta priser och prisvärda boxar med flera olika sorters mousserande viner.

Kryddstark mat

Till kryddstark mat passar det utmärkt med ett bubbel med lite sötma, exempelvis en Prosecco. Sötma gör att det heta i maten mildras och måltiden blir mer balanserad.

Friterad mat

Bubbel tillsammans med friterad mat är en fantastiskt bra kombination. Fettet i maten balanseras av vinets krispiga bubblor. Calamari, tempura och annan friterad plockmat kommer smaka ännu godare med ett glas iskallt bubbel.

Sallader

Fräscha sallader, särskilt med salta ostar som mozzarella och fetaost, matchas bäst med ett lätt och friskt vin, exempelvis ett torrt mousserande vin som champagne eller cava.

Leave a Reply

vogue