Trevliga restauranger i Stockholm

Det finns många tillfällen som kräver något lite extra, t.ex. som att gå på en riktigt bra restaurang. En restaurang kan man besöka för att man inte orkar laga mat själv, för att man vill fira något speciellt eller t.ex. när man vill hålla ett företagsmöte i lite trevligare atmosfär. Kanske har man fått till ett möte med en person som man vill investera i fastigheter tillsammans med. Då kan man dessutom använda sig av Tessin för att få hjälp med crowdfunding och söka finansiering. På en bra restaurang med en härlig miljö blir allt så mycket bättre.

Stockholm erbjuder mängder med fantastiska restauranger som man kan vända sig till när man vill äta gott. Det finns restauranger med speciella teman, t.ex. sport-baren O’Leary’s eller Pinchos som tar dig med till en cirkus! Naturligtvis finns det även en hel del ”vanliga” restauranger med inriktning på maträtter från olika delar av världen. Det kan vara svensk husmanskost, thai, amerikansk mat eller mat från t.ex. Libanon. Utbudet är verkligen oändligt och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Här nedan får du därför tips på bra restauranger i Stockholms hjärta!

Stockholms populäraste restauranger

The Fishery – På Brunkebergstorg i Stockholm kan du njuta av utsökt mat till riktigt bra priser. Den här restaurangen hamnade på Gulddraken 2019’s lista över bästa restauranger i Stockholm i budgetklass. Här lagar man mat med generositet och omsorg, vilket tydligt märks på allt från upplägg till valet av råvaror.

Hantverket – Vinnaren för mellanklassen var ingen mindre än restaurangen Hantverket på Sturegatan 15. Matsalen har en lite mörkare miljö, vilket gör den mysig och lummig, samtidigt som atmosfären känns både professionell och lekfull på samma gång. Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga är detta platsen för dig.

Oaxen Krog – Vinnaren för den lyxigaste klassen kammade Oaxen Krog hem och det med bravur. Med hjälp av de enklaste råvarorna skapar man en smakupplevelse som heter duga och det är tydligt att det ligger mycket kunskap och kärlek bakom tillagningen. Det är inte bara uppläggen som är i en klass för sig, utan allt från service till servering och smak är på topp!

Ovannämnda restauranger är dock bara några ytterst få av alla som Stockholm har att bjuda på. Vilken typ av restaurang du väljer beror självklart på vad det är för mat du är ute efter. Du kan lika gärna gå ner på hörnet och äta den godaste pizzan du kan föreställa dig. Handlar det dock om ett större firande eller ett företagsmöte så kan det vara kul att satsa på ett lite mer lyxigt alternativ. På internet kan du hitta mängder med guider som tipsar dig om de olika restauranger som finns att tillgå. Här kan du även läsa recensioner från tidigare gäster.

Leave a Reply

vogue