Mat i London

Om du älskar mat är London ett riktigt paradis – här finns verkligen mat från hela världen. I London kan du njuta av allt från billiga, traditionella fish and chips på någon kvarterskrog till exklusiva, nyskapande smakupplevelser på någon av stadens prisbelönta gourmetrestauranger. Få städer i världen kan mäta sig med Londons enorma och varierade utbud av restauranger, men det kan krävas lite framförhållning och planering för en lyckad matupplevelse i staden. Många restauranger kräver att du bokar bord flera månader innan besöket medan andra har kösystem på plats, så det gäller att komma i tid. Bestäm dig tidigt för vilka typer av kök och maträtter du vill äta, sen är det bara att börja boka eller ge sig ut på jakt efter bord. Nedan följer några tips på guldkorn som kan förgylla din semester eller besök i staden.

Om du har tid och möjlighet att spendera lite extra pengar är restaurangen The Ledbury i Notting Hill ett måste. Restaurangen har vunnit flera fina priser. The Ledbury har bland annat utnämnts till den bästa restaurangen i London och den hamnade även på listan över världens femtio bästa restauranger 2017. Tack vare sin moderna tolkning av det franska köket belönades The Ledbury med sin andra michelinstjärna 2018.

London är kanske inte känt för sina hamburgare, men om du är sugen på en klassisk burgare är Meat Market i Covent Garden en restaurang som du inte får missa. Meat Market är som en modern amerikansk diner med en kaxig attityd och punkig inredning du sent kommer att glömma. Här serveras inte bara vällagade och välsmakande hamburgare i världsklass utan även diverse korvar, en uppsjö av smaksatta pommes frites, diverse milkshakar och drinkar, både med och utan alkohol.

Ett besök i London är inte komplett utan fish and chips. Restaurangen fish!, belägen i Borough Market, serverar bland annat en av Londons bästa fish and chips och vann 2017 “The National Fish & Chips Award”. Restaurangen fish! öppnade år 1999 med målet att servera sina kunder de bästa råvarorna tillagade på ett enkelt och klassiskt sätt. Här kan du äta det mesta ur havet, men restaurangen serverar även några få rätter för vegetarianer och köttätare.

Med tanke på det enorma utbudet av kök och restauranger kan ett både roligt och spännande alternativ vara att boka en guidad mattur. Tillsammans med en guide kommer du och ditt sällskap att vandra genom stadens gator och pröva på flera olika maträtter och restauranger, något som verkligen rekommenderas!

Leave a Reply

vogue