Mat i Paris

Precis som London och New York erbjuder Paris ett enormt utbud av restauranger och är verkligen en smältdegel där världens kök, stora som små, möts. De flesta människor har en relation till denna vackra, romantiska stad, som ofta kallas gastronomins huvudstad. Här kan du äta gott på lyxrestauranger där världsberömda kockar lagar unika rätter, eller njuta av en nybakad baguette, ett glas rött och en bit ost.

En sak att tänka på i Paris är att här finns tre olika typer av ställen att välja på när man vill uppleva den parisiska matkulturen, nämligen restaurang, bistro och brasserie. En bistro serverar oftast lite enklare mat, är lite mer intim och bjuder ibland även på underhållning. På ett brassiere kan man pröva på bra fransk mat och dryck till relativt bra priser. De parisiska restaurangerna är flaggskeppen där det serveras förstklassig mat med de finaste råvarorna, tillagade av några av de bästa kockarna i världen.

Besök Pierre Gagnaire om du vill äta på en av de bästa restaurangerna i världen, men se till att boka bord i tid. Pröva Brasserie Balzar, som öppnade redan år 1898, om du vill äta traditionell fransk mat. Eller besök Le Bon Georges om du vill uppleva en äkta genuin bistro.

Leave a Reply

vogue