Mat i Barcelona

Tack vare närheten till havet är det lätt att hitta utsökta fisk- och skaldjursrätter i Barcelona. Den trendiga staden bjuder också på läckra, traditionella tapas och pintxos samtidigt som den har ett stort utbud av internationell mat. Den katalanska matkulturen är känd för att vara en av de bästa i Spanien och i Barcelona finns restauranger av absolut världsklass. När det kurrar i magen är det värt att söka sig utanför turistfällorna på promenadstråket La Rambla. I Barcelona har de flesta restauranger och barer generösa öppettider, ofta är de öppna långt in på småtimmarna. Spanjorerna själva äter sällan middag före klockan 21 på kvällen.

Om du är sugen på att testa spanska smårätter, tapas, finns det många bra ställen att välja mellan. Bar Del Pla är en familjeägd restaurang som håller hög kvalitet på sina tapas. De är inte rädda för att kombinera traditionella smaker med nya ingredienser. I närheten av stranden ligger ett annat pittoreskt tapasställe, La Cova Fumada, som har många år på nacken. Maten här är enkel, men god. Ett tredje alternativ är Cal Pep, av många ansedd som Barcelonas bästa tapasrestaurang. Köerna hit är ofta långa, så se till att komma en stund innan de öppnar.

En restaurang i den högre divisionen i Barcelona är Roca Moo, som drivs av bröderna Roca. Stjärnkockarna är mest berömda för sin restaurang El Celler de Can Roca i Girona, som belönats med tre michelinstjärnor. På Roca Moo har du chansen att äta en lyxig lunch och dricka förstklassiga viner. Kvällstid kan du välja en fast meny, Joan Roca, för att maximera din smakupplevelse. Restaurangen, som har en michelinstjärna, fokuserar på katalansk mat med en twist.

Leave a Reply

vogue