Mat i New York

New York är storstädernas storstad. Med Manhattans höga skyskrapor, breda boulevarder och många stadsdelar är staden ett populärt turistmål och plats att bo på. Därför är det inte helt konstigt att det finns några av världens allra bästa restauranger och kök i New York. Staden har restauranger från olika världsdelar och länder och du kan hitta härliga uteserveringar med hillerstorp utemöbler, såväl som mysiga barockinredda restauranger i West Village.

Här kommer några tips på de allra bästa ställena att äta på.

Restaurang Lucien

I East Village ligger den franska bistron Lucien. Trots att stället har en familjär stämning och är välbesökt av stammisar och turister, dyker det även upp många kändisar på restaurangen. Det avslöjar bland annat de fotografier och målningar av kända människor som hänger runt om i restaurangen. Menyn består av klassisk fransk mat.

Restaurang Grands Central Oyster Bar

På tågstationen Grand Central ligger en bar där det serveras champagne och ostron. Det finns såklart även andra härliga maträtter som består av fisk och skaldjur. Kanske är det inte en väldigt mysig lokal att äta i, men stämningen är stimmig och härlig och det är en perfekt plats för att sitta och spana på människor.

Restaurang Le Coucou

På restaurangen Le Coucou serveras det fransk mat i bästa klass. Boken är dukade med styva vita dukar och tända ljus, vilket innebär att det är ett härligt romantiskt ställe. Det är lyxigt och maten är fantastisk god. Hjärnorna bakom stället är kocken Daniel Rose som fått många priser, och profilen Stephen Starr.

Restaurang Atomix

Ett annat lyxigt alternativ är restaurang Atomix. Restaurangen har en stjärna i Michelinguiden och köket är koreanskt. Man kan bland annat testa en avsmakningsmeny som kostar runt 2 000 kronor per kuvert. Många väljer även att ta en drink i baren i stället för att äta på Atomix, enbart för att stället har en så härlig atmosfär.

Indochine

Ett av den kända bloggerskan Sofia Fahrmans favoritställen i New York är restaurangen Indochine. Den öppnade redan 1984 och har sedan dess haft en klockren plats på den amerikanska restaurangkartan. Många känner igen stället på grund av den härliga palmbladstapeten och båsen med de gröna sofforna.

Morimoto

Multikulterella New York har såklart olika restauranger från olika länder. Varför inte äta japanskt en kväll? Då är Morimoto ett hett tips. Med snygg inredning och riktigt god mat är stället perfekt för såväl en tisdagskväll som en fredagskväll.

Magnolia Bakery

Magnolia Bakery är inte en restaurang utan ett bageri. Väldigt välkänt med bakelser som är värda den långa kö som ofta ringlar sig ut från affären till gatan. Köp en av deras cupcakes och du är glad resten av dagen – så god är bakelsen!

Leave a Reply

vogue