Mat i Göteborg

Man behöver inte åka till New York, Paris eller London för att hitta bra mat och spännande restauranger. Även här på hemmaplan finns det en mängd olika restauranger som erbjuder mat av världsklass. Om du är i närheten av Göteborg finns här en uppsjö av trevliga restauranger som serverar allt från mat med lokal anknytning, exotiska restauranger som erbjuder maträtter från andra delar av världen, till lyxiga och exklusiva michelinrestauranger. Här kommer några tips som passar de flesta plånböcker och smaklökar.

Ett stenkast från avenyn ligger Familjen där man kan äta vällagad västsvensk mat där råvarorna håller högsta kvalitet. Här kan du beställa á la carte men ett tips är att pröva på en av restaurangens två olika menyer, Meny Familjen eller Meny Kvällsmat. Båda menyerna baseras på de bästa ekologiska och lokala råvarorna som säsongen erbjuder. Det som skiljer dem åt är att Meny Familjen innehåller lite mer exklusiva råvaror till ett högre pris medan Meny Kvällsmat är lite snällare mot plånboken. Den personligt inredda restaurangen med sin inbjudande färgsättning ger en känsla av att komma hem och äta middag hos nära och kära. Tack vare sin vällagade mat till ett rimligt pris har restaurangen belönats med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.

Om du söker en upplevelse utöver det vanliga är ett besök på Steampunk Bar på Kungsgatan ett måste. Här äter du i en lokal som ser ut att vara hämtad ur science fiction och filmernas värld. Allt är influerat av den viktorianska industrialismen på 1800-talet. Bland rattar i mässing, sammetsfåtöljer, teleskop och rykande drinkar serverar personalen, som ser ut att komma från en annan dimension, vällagad, rustik och välsmakande mat. Efter en god middag kan du luta dig tillbaka och drömma dig bort till en annan värld medan du njuter av ett av de största drinkutbuden i Göteborg.

Om du verkligen vill lyxa till det genom att äta svensk mat som dagligen komponeras utifrån traktens bästa råvaror, är det restaurangen Koka som gäller. Här kan du välja mellan tre-, fem- eller sjurättersmenyer som präglas av närheten till havet och kärleken till västkusten. Restaurangen har fått en stjärna i Guide Michelin och utsågs 2016 till Göteborgs bästa restaurang. Det är inte bara den goda maten som Koka har uppmärksammats för; den vackra, trärena och minimalistiska inredningen har nominerats till flera arkitekturpriser.

Leave a Reply

vogue