Frasses

År 1975 träffades ägarna till fyra snabbmatsrestauranger i Sveriges norra delar och beslutade sig för att slå ihop restaurangerna och börja samarbeta. Sagt och gjort, samma år öppnades den första restaurangen i Luleå under namnet Frasses. Namnet hämtades från karaktären Frasse, en figur i serietidningen Karl-Alfred. Till en början serverade Frasses mest korv, men med tiden ökade svenskarnas sug för hamburgare och efter några år lanserade Frasses en av sina mest framgångsrika menyer, Skrovmålet.

Det som började som en enda restaurang i norra Sverige är i dag en stark restaurangkedja med fyrtio restauranger över hela landet, från Kiruna i norr till Kalmar i söder. Och trots att Frasses numera finns över hela landet har företaget inte övergett sina norrländska rötter. Frasses använder flera norrländska råvaror i sina rätter. Några exempel är mjukglass med hjortronsylt, Skrov Royal med västerbottenost och Skrov Royal blåbärs-bbq med bär plockade i Norrland.

Frasses ambition är att fortsätta växa och servera välsmakande och vällagade menyer med noga utvalda råvaror till hungriga svenskar. Alla hamburgare steks direkt på beställning och man serverar nästan samtliga menyer på tallrik. Som pricken över i bjuder Frasses alltid på kaffe efter maten.

Leave a Reply

vogue