Starta restaurang med hjälp av ett lån

Har din dröm länge varit att få öppna din alldeles egen restaurang? Spännande! Många människor över hela världen drömmer om just samma sak, att få öppna sin egen restaurang där man själv får bestämma koncept så väl som inredning och meny. Eftersom det finns så många restauranger idag så är konkurrensen dock hård. Det gäller att komma på något unikt som ingen annan kan erbjuda, samtidigt som man måste vara beredd på att jobba hårt under dygnets alla timmar, åtminstone till restaurangen klarar sig “på egna ben”.

Det finns många steg som du måste ta innan du kan kliva in på din alldeles egen restaurang och öppna upp köket. För det första måste du se till att ha kunskap och erfarenhet av branschen, men du måste även ha en bra affärsplan och en budget för att kunna komma igång. Många finner finansieringen som den svåraste uppgiften. Vart ska man få alla pengar ifrån och kommer det att vara tillräckligt?

Finansiera med hjälp av ett lån

Majoriteten av alla människor som väljer att starta upp en restaurang kommer också att behöva använda sig av ett företagslån. Idag finns det låneformer som passar alla möjliga typer av ändamål och du kan också ansöka om ett lån hos Lånakuten om du så skulle önska. I samband med uppstart av ett företag är det dock ett företagslån som du ska använda dig av. Låneformen är specifikt framtagen för ändamålet och hjälper dig att finansiera all utrustning du behöver och lokalen, men även hålla dig flytande under den första perioden.

Att ansöka om ett företagslån är i sig enkelt, men det gäller att du kan visa för banken varför du är en bra kandidat för låntagare. Det betyder att du måste ha en tydlig och detaljerad affärsplan att ta fram om banken eller långivaren skulle kräva det. Se till att du filar på en sådan i mycket god tid så underlättar detta låneprocessen.

Andra sätt till finansiering

Den som inte vill ansöka om ett företagslån kommer att behöva använda sig av andra metoder för att få råd med sin restaurang. Om man har möjlighet att spara ihop pengarna själv är detta naturligtvis det absolut bästa, men beloppet är i många fall mycket stort och kräver då år av besparingar. Ett annat alternativ är att vända sig till Arbetsförmedlingen för att få ett så kallat Starta eget-bidrag. Bidraget hjälper dig att komma igång med din verksamhet och förser dig även med en mindre lön under en period. Det här är ett mycket bra sätt att starta restaurang om du vill undvika att ha massa skulder bakom dig i framtiden. För att få ett Starta eget-bidrag gäller det dock att du uppfyller vissa krav. Dessa kan du läsa mer om på Arbetsförmedlingens hemsida.

Leave a Reply

vogue