Satsa på ekologiska råvaror i restaurangen

Om du driver en restaurang är det smart att satsa på ekologiska råvaror. Intresset för vad vi äter är väldigt stort. Förutom att många vill äta hälsosamt, så betalar många restauranggäster extra för att få äta ekologiska råvaror som är odlade med omsorg för både arbetarna och miljön.

Köp ekologiska råvaror

Antingen låter du allt i din restaurang vara ekologiskt, eller så köper du in så mycket ekologiskt du kan. Ett tips är att inte bara satsa på ekologiska produkter, utan även råvaror som är odlade i kooperativ. Så att din restaurang och dina kunder hjälper bönder världen runt. Då kan man verkligen äta gott med gott samvete. På ravarubutiken.se hittar du allt från mjölk, choklad och mjöl, till kryddor, maca- och chagapulver. De köper in sina råvaror från lokala kooperativ. Utan mellanhänder. Det innebär att du får väldigt fina råvaror till ett förmånligt pris. Förutom att du får ett stort utbyte av intressanta superfoods som du kan skapa något extra utav. Gå in på ravarubutiken.se och köp alla råvaror som du behöver till din restaurang.

Marknadsför dig med ekologiska produkter

För att lyckas med din restaurang är det klokt att satsa på marknadsföring. Även om den främsta anledningen att köpa in produkter från ravarubutiken.se är att få bra råvaror från lokala kooperativ, så är det också smart marknadsföring. Istället för att du bara visar bilder på vilka maträtter, desserter och goda drinkar du har att erbjuda, så berättar du också om din filosofi kring ekologiska råvaror. Om du till exempel har en frukost- eller brunchmeny, så kan du erbjuda härliga smoothies med ekologisk superfoods som chaga. Det ger både snygga bilder på sociala medier och många gäster i restaurangen. Ju fler olika slags aspekter som du kan lyfta fram kring din restaurang, desto intressantare blir du för både nya och gamla kunder. Du kan skapa hela menyer som består av ekologiska produkter. Som en förrätt, huvudrätt och dessert som passar tillsammans och som garanterat är smakrika och fulla av nyttigheter. Både för veganer, vegetarianer och köttätare.

Lyft fram de lokala kooperativen

Det är en skön känsla att kunna använda råvaror som hjälper bönder att leva på sitt arbete. När du köper från ravarubutiken.se behöver du inte oroa dig för att du suger ut bönder som har det svårt att få det att gå runt ekonomiskt. Det är också något som intresserar dina gäster. Många svenskar vill handla lokalt, i Sverige, men också utifrån en global aspekt. Istället för att gynna stora internationella företag som kan dumpa priserna för små bönder, så bjuder du på mat som dina gäster verkligen kan äta med gott samvete. Förutom att ekologisk råvaror som har fått mogna i lugn och ro alltid smakar mycket bättre.

Bjud på hälsosam mat

Många som vill äta ekologiskt bry sig också om vad de stoppar i munnen. Förutom att ha specialkomponerade smoothies med superbär på din brunchmeny, så kan du skapa riktigt nyttiga och näringsrika sallader. Sallader som gör att dina gäster gärna kommer tillbaka.

Leave a Reply

vogue